1965

Dette året ble det bare arrangert HM i ski, skyting og friidrett. Medlemsutlodning hvor 15 % av overskuddet gikk til svømmebasseng på Dagsrudheimen. Laget gikk inn for idrettsutveksling med NRK, med deltakelse fra ski, skyttere og bordtennisgruppene.

Fra den påfølgende sesongen skulle all bordtennistrening foregå i bedriftsskolens gymsal på Hydro. Fotballsesongen gikk bra med finale i cupen og 2. plass i serien. I internserien deltok 11 lag, men p.g.a regn og dårlige baneforhold, ble ikke serien avsluttet. HM på Notodden vant ES .

Endelig en vinter med noe snø, men noen renn ble likevel avlyst. To av våre skiløpere var med kretsen til Sovjet, hvor de konkurrerte med deres lands beste. Skiskytingstevne i Siljan hadde vi med 6 deltakere og fikk en 1. og 4. plass.

Skyttergruppa arrangerte HM hvor vi ble hydromester i lag og tok 2 førsteplasser. Deltok også i idrettsutveksling med NRK i Oslo.

Fine isforhold denne vinteren. Skøytegruppa arrangerte HM på Notodden og 2 stevner utenom. 20 personer klarte å ta skøyteknappen dette året. Deltakelsen til ES-mesterskapet var bra.

1966

Premiesamlingen telte 113 gjenstander, men vi hadde ingen passende plass for samlingen, så de ble liggende nedpakket. Lysløypa fra Heistad Ungdomsskole og til Versvika var kostnadsberegnet til kr. 35.000,- av ing. Knut Nordal og skulle bli 2400m. lang. Ville nå søke Hydro om midler til å gjennomføre planen.

Bordtennisgruppa trente i Bedriftsskolens gymsal en gang i uka. Dette året ble det flere kamper. Jubileumsturneringen til Treskow Fritsøe i Larvik. Kamper mot Notodden hvor den første ble spilt i Porsgrunn og den neste på Notodden. Medlemsturnering var det også blitt. Vi ville nå bestille 2 nye bordtennisbord, men alt var avhengig av om STUI svarte ja til å dekke halve beløpet.

Fotballens internserien deltok hele 11 lag og F-senter vant finalen mot Transp./Jernbanen.

Skyttergruppas uttakingen til HM var det dårlig deltakelse, men når vi kom til Rjukan vant vi både 100 m. og 300 m. i kl.1., 3. og 4. Sammenlagt ble vi nr.2 etter HK.

1967

Søknaden ble sendt på byggingen av "lysløypa" dette året, men det var ikke kommet noen skriftlig svar fra Hydro, selv om det høres ut til at det ikke var bifalt fra ledelsen.

Dette året var det første gangen fotballen startet opp sesongen med innendørs trening. Kanskje det var det som gjorde at vi vant Telemarksmesterskapet for første gang siden 1960. Det var stor aktivitet i friidrettsgruppa med deltakelse i 6 terrengløp, 2 stafetter pluss Croftholm-stafetten, 6 stevner og HM. Vi arrangerte 1 terrengløp og 1 stevne utenom uttakningsstevne til HM. Langesund arrangerte TM i terrengløp og ES vant 4 av 5 klasser. ES vant også HM på Notodden. TM i friidrett ble arrangert i Lunde og ES fikk 12 mestere. Skytterne hadde et bra år. HM i armegevær gikk på Notodden og ES fikk nesten fullt hus da de fikk mestere i nesten alle klasser. Vi mistet treningslokalet vårt til miniatyrskyting og viste ikke hvor vi havnet. Prøvde den gamle skyteplassen ved ES.

1968

Da årsmøte ikke klarte å få valgt formann tok Thoralf Lia på seg jobben både som sekretær og formann. Det ble arrangert HM i skyting, ski og friidrett. Premiesamlingen var fremdeles pakket ned og besto nå av hele 126 pokaler. 2 gjennomførte TIK A-kurs.

Friidrett besto nå mest av "gamlegutta" for en hadde ikke fått noen ny rekrutter, men likevel gikk det over all forventning. Under HM som vi selv arrangerte vant vi lagpokalen. KM i terrengløp vant vi de to eldste klassene og TM friidrett tok vi 11 førsteplasser. 51 personer tok idrettsmerket.

Skisesongen startet tidlig med gode snøforhold. Vi deltok i hele 11 renn og vant 10 av dem, også KM. i 4x5 km. stafett vant vi.

Miniatyrskyting var uten lokaler til trening på vårsesongen men på høsten fikk vi igjen lokalene i Sivilforsvarets tilfluktsrom på vestsiden hvor det var 2 treningskvelder i uka.

Armegevær startet med et uttagningstevne til HM med bare 14 deltagere, som vi arrangerte selv. Under HM fikk vi bare vinner i klasse 1. Det var ingen andre stevner dette året.

Skøytesesongen var heller laber, med bare et ES mesterskap som også var uttaking til HM på Rjukan. Der stilte bare ES og Rjukan, ES vant.

Sverre Sundal ringte Randi B. Kristensen, med spørsmål om å starte damelag i håndball. Dette ble starten for håndballgruppen.

1969

Håndball ble nå med i BIL som egen gruppe, og hadde med 2 herre- og 1 damelag. Pokalskapet fikk igjen sin gamle plass i Resepsjonen, og endelig kunne vi vise fram alle de flotte premiene. Begynte en pokalturnering dette året mot NEBB i håndball, fotball og stafett, med to konkurranser hvert år. Økonomien var dårlig og hver krone ble snudd på nå, men alle gruppene fikk noe.

Friidrettsgruppa deltok i Holmekollstafetten for først gang med et hederlig resultat. Ellers var vi med i mange stafetter og vant mesteparten, selv om Nebb lurte oss noen ganger. HM på Rjukan vant vi. Av idrettsmerker var det hele 50 som klarte prøven med 2 stattuetvinnere.

Endelig startet håndballen å spille kamper. Det ble innledet med kamper i Skienshallen i April. Treningen pågikk i Skienshallens. Alt, både treningstimer og leie vedrørende kamper, måtte betales. Damelaget vant sin avdeling og 1. laget herrer vant sin pulje (4 div.). 2 laget hadde heller dårlig resultat.

Skisesongen startet med vårt eget renn på Flåtten med 42 deltagere hvorav 20 fra ES og ett renn hver helg etter dette, tilsammen 26 renn. Vi fikk mange vinnere fra ES i langrenn, kombinert, turrenn, stafetter og hopp dette året.HM på Rjukan vant vi i sterk konkurranse mot Notodden.

Etter 1 år uten bane og trening tok miniatyrskytingen seg opp igjen med et snitt på 37 skyttere på trening. To stevner, hvorav et som vi arrangerte, ble det også. Vi var så beskjedne at vi vant alle klasser. Overtok 3 rifler fra Kjørholt og eide nå 7 miniatyr- og 2 kraggevær i laget. Under uttakingen til HM på Rjukan deltok 26 skytter, og på Rjukan vant vi, men det beste resultatet gjennom tidene oppnådde en Jan Monson fra ES med 290 poeng på 100 m.