1990

Mye arbeid hadde gått med til Hydrohallen både den daglige drift, tilbyggsarbeider og nedbetaling av gjeld. Foruten daglig drift av lag og grupper og dernest behjelpelig med å skaffe dugnad til økonomisk støtte til arrangement i utlandet. En eget dugnadskomite organiserte dette. Utlandstur dette året, var 20 maratonløpere til London Maraton, HM i orientering og sykkelaksjonen et samarbeid mellom hovedstyre og sykkelgruppa. Til Hydrohallen fikk vi stor støtte i form av at all gjeld ble sanert og de som ga tilskudd var HPO, HRa og PTØ. Leieinntektene og det årlige tilskuddet fra HP og HRa kunne vi nå bruke til vedlikehold og oppussing, noe hallen sårt trang.

Bordtennis hadde 4 lag med i serien og HP-1 vant serien for første gang, og i tillegg vant de cupen. Under Telemarksmesterskapet fikk HP en mester ved at Trond Edvardsen vant C klassen. Bowlinggruppa hadde i -89/90 20 lag med i serien, mens -90/91 var det 30 lag som ble påmeldt. Siden interessen var så stor og utgiftene der etter, ville hovedstyre og gruppa sette et tak på max. 30 lag fra HP.

Maratongjengen i friidrettsgruppa var med en gjeng på 20 personer til London maraton fra HP.

Håndballgruppa deltok dette året med 9 lag i serien. HP-1 Damer vant Julecupen for 3. gang og fikk vandrepokalen til odel og eie. Beredskapen rykket opp i 1. div. og ble dermed vårt 3. lag i 1.div.

Skyttergruppa hadde sammen med Rafnes bygd Telemark beste luftgevær skytterbane med 10 standplasser og elektriske skivetrekk. Og vår onsdag trening ble flyttet til nevnte bane. Så frem til HM på Rjukan og eget arrangement av TM i luftgevær.

Tennisgruppa trente hver mandag i Porsgrunn Tennishall med et fremmøte på 20 spillere og om sommeren var det uteanlegget på Herøya som ble brukt. Det var 70 spillere innom anlegget i løpet av sommeren. Hydro prøvde å få lagt ned tennisbanen på Herøya men det ble heldigvis avverget i første omgang. I TBIK kretsserie var vi i 1.div. og deltok i 4 andre turneringer. HM ble for første gang arrangert i Bergen og HP deltok med 2 spillere.

Trimgruppas mest populære aktiviteter var Aerobic og Pensjonisttrimen. Skulle en hedre noen for idrettsmerke, måtte det være Thor Pedersen som er pensjonist og fikk Idrettsforbundets høyeste utmerkelse for sine 106 poeng.

 

1991

Styre jobbet nå med en friskvernskampanje ved HPO i samarbeid med ledelsen og foreninger. De viktigste idrettslige begivenhetene ved. HPO var deltagelse i EM i Norrkjøping med damehåndball, herrefotball og skyttere. HPO-BIL arrangerte HM i bordtennis og fikk 3 mestere (Herre singel og

double). Deltok i HM i fotball på Notodden, 3 plass og HM i friidrett i Oslo med 2 damemestere. I forbindelse med FIFOL`s aksjonsdager arrangerte HPO en "Ut i naturten", deltakelsen kunne vært bedre, men dette skylles nok for dårlig PR. På årsmøtet 18. mars dette året ble skøytegruppen gjenopptatt som gruppe. 3 mann var med.

Hydrohallen`s gjeld var endelig i kr. 0,- og verdien av hallen skrevet til kr. 1,-. Dette året ble det gjennomført store påkostninger foruten vanlig vedlikehold. Raskt nevnt ble følgende gjort : Nytt lagerbygg, ny fasade mot fotballbanen, himling gym. rom/garderober, nytt lager til skolen, lekkasjer i taket, malt loft, VVS-anlegg ryddet/reparert/ny vedlikeholdsavtaler, ribbevegg/kurvballstativ montert i hallen, squash-haller pusset opp og nytt rom for vaktmesteren. Branntilsynet kom med pålegg og alt ble utbedret. Skulle i versette prøveordning med vaktmester på dagtid fra 01.03.92 i 6 måneder. Nytt nøkkelsystem skulle prøves ut, slik at vi kanskje kunne få mer oversikt med hvem som var i hallen.

Badmintongruppa og bordtennis trente på torsdager og lørdager sammen med Porsgrunn badmintonklubb i Hydrohallen. Aktiviteten hadde økt de siste årene og medlemstallet lå på 25. Mange årring leder av gruppa, Oddvar Kaland, begynte i ny stilling på Rafnes.

Håndballgruppa deltok med 1. damelag i EM. Reisen EM i Norrkjøping jobbet damelag inn på dugnad. Turen og arrangementet ble en suksess for laget, som fikk en 5 plass.

Skyttergruppa i HPO hadde stabil drift og drev med miniatyr- og luftgevær, samt at de prøvde å introdusere luftpistol. Miniatyrgevær foregikk som før i Porsgrunnshallen nå bare på mandager, mens luftgevær og pistol foregikk i de nyinnredede lokalene på Rafnes velferdsbygg. HM i skyting gikk på Rjukan og HPO fikk en kvinnelig mester i både luft og miniatyr. Skyttergruppa hadde 8 skyttere til EM i Norrkjøping og Elin Moen kom til finalen og det er første gangen noen fra HPO-BIL har oppnådd å skyte seg til finaleskyting, hun fikk en 5 plass.

Squash-gruppa hadde 65 registrerte spillere. Telemarkmesterskapet i Squash ble arrangert for første gang og HPO tok 2 førsteplasser. Uoffisielt prøve HM i Oslo deltok vi med 4 spillere. Squashsenteret på Nenset ble åpnet igjen, og i mangel på bedriftsserie gjennomførte HPO eget rankingspill på onsdager, der det var 15 påmeldte.

Sykkelgruppa økte igjen, nå til 83 medlemmer. Foruten å hatt deltakelse i alle 12 rittene til TBIK og 6 andre ritt. PBP ble gjennomført med 11 fra HPO, 3 fra Rafnes og 5 fra øvrig i Grenland. Alle våre gjennomførte de 1221 lange km. i sterk varme og hvor 20% av de 3400 andre deltakerene brøt. For å kunne ta denne turen hadde gruppa en masse møter og gjennomført 23 dugnader, ingen vet hvor mange timer som lå bak et slikt tur. Alt ble vellykket.

Tennisgruppa måtte konstatere at denne sommeren ble det besluttet å legge ned tennisbanen på Herøya ved Adminiet. Dette var synd da mange av våre mindre aktive spillere bare hadde denne treningen. Gruppa ville nå prøve å få leie 1 bane på Bjørntvedt, men det kom litt an på prisen.

 

1992

Hovedstyrets viktigste satsningsområder var friskvernkampenjen hvor deltakelsen hadde vært bra. Tiltak vi satt igang med var innendørs serie i fotball med over 150 spillere, Hydroløpet med 650 deltakere hvorav 200 fra HPO, Hydrostafetten med 43 lag à 8 personer med Søren Sem i spisen for lederlaget, Sykkel til jobben aksjonen med 600 deltakere og Familieorientering hvor ca. 350 deltok. Håpet var at man i fremtiden skulle få til noe liknende. Av andre aktiviteter kan nevnes HM i tennis, bordtennis og skyting som HPO arrangerte.

Hydrohallen hadde igjen fått et løft da standarden på uteanlegget var bedret. Gressbanen var jobbet med og tilbakemeldingen var positiv. Løpebanen var nå fri for ugress for første gang på lenge. I Hydrohallen hadde året gått til vanlig vedlikehold. Standarden hjalp når vi fikk ansatt en vaktmester på heltid våren -92 og i tillegg gikk nøkkelordningen meget bra.

Bordtennisgruppa vant under Telemarksmesterskapet kl. A og i Telemarkslekene fikk vi finaletap i kl. A og seier i double. HPO sto som arrangør av HM i bordtennis i Hydrohallen og vant kl.1.

Dartgruppa var nå 40 medlemmer og deltok i 13 turneringer og tok 18 førstepremier.

Fotballgruppa har hatt 2 11-manns-, 3 7-manns- og 1 damelag og damelaget vant kretsserien, beredskapslaget vant 1.div. 7-mannslag og HPO-1 vant 1.div. 11-mannslag. Dette året hadde HPO hatt 4 dommere hvorav 2 av dem er damer, kjempe positivt.

Orientering var en gruppe som på 1960-tallet solgte familieorieteringskart, i 1992 ble det på kretsplan satt igang en orientering løpskarusell hver torsdag og samtidig med dette ble en orienteringsgruppe startet i HPO-BIL, de ble en kjerne på 20-30 personer. Det ble også tatt opp igjen dette med familieorienteringskart som vi solgte til halv pris i et antall av 90 konvolutter dette året. Orienteringsgruppa hadde også HM i Haugesund, arrangert av Karmøy, HPO fikk en mester i H45.

Ski og snø hører sammen og når snøen uteble var det vanskelig å gå på ski, det ble vurdert å legge gruppa ned.

1993

Hovedstyre hadde ikke de store enkeltsakene å jobbe med, for gruppene jobbet godt og selvstendig. Av saker som kan nevnes, var EM i Berlin, Sykkelgruppas tur til "Fleche Velocio" Frankrike og friskvernskampanjen. Friskvernskampanjen hadde dette året vært: Internserien i fotball, Skøytesportens Dag, Hydrostafetten med 43 lag, Sykle til jobben med over 600 deltakere, Salg av 150 turorienteringskart, 27 Idrettsmerke ble tatt, Hydro-10'ern med en deltakelse på ca. 250, 592 deltok i Hydroløpet og 314 deltok i Hydrojoggen. Det var mest gruppene som sto som arrangør av disse arrangementene, men hovedstyre hadde en eller flere representanter med.

Hydrohallen hadde nå gått inn i en stabil driftsform. Vaktmesteren hadde vi på full dagtidsjobb. Standard heving av gresset var blitt gjort og fotballspillerne var veldig godt fornøyd. Løpebanen ble holdt fri for ugress. Begynte å reparere gjerde og hekken med popler rundt baneanlegget.

Aerobicgruppa ble startet under trimgruppa av Margar Kvalheim i 1987, men ble egen gruppe i dette året.

Fotballen damelaget var med til EM i Berlin i juni. HM i Bergen og dame/herrelag reiste hvor dammene fikk være med i HM for første gang.

Håndballen hadde med 6 herre og 3 damelag og HPO-1 damer gjorde en bragd dette året ved å vinne 1.div. og alle de 3 cupene de stilte opp i. Nevnes skal også at HPO-2 herrer vant Bedriftsiaden.

Pensjonisttrimen ble en gruppe pensjonister som kommer sammen hver onsdag og mosjonerte til musikk og hadde sosialt samvær med kaffe og kaker etterpå. En stor gruppe på ca. 100 personer kom hver gang. De startet under trimgruppa i 1987, men ble dette året en egen gruppe.

Skyttergruppa deltok i EM i Berlin med 7 skyttere, jobbet dugnad for å finansiere dette. Luftgeværbanen på Rafnes skulle bli lagt ned, så gruppa var på jakt etter nytt sted. Førsteopplag og igangsettelse av eget blad kalt "Hydro Blinken" og kom ut 6 ganger dette året.

Squash hadde 90 medlemmer som brukte hallen vår hver uke. Foruten dette hadde vi et lag som deltok i et seriespill i Larvik.


Bruk grasrotandelen din i Norsk Tipping til støtte av HIP-BIL

Org.nr. 971322276

Link til sms-oppskrift og skjema