1985

Hydrohallens to primus motorer var Margar Kvalheim og Kjell Yven selv om de hadde en flink anleggskomite bak seg. Nyttårsskiftet -85/86 tok vi i bruk vår egen Hydrohall på Herøya og den offisielle åpningen fant sted 06.03 86. Selve hallen var på 24x44 m. og var merket for håndball, volleyball, badminton og tennis. Tilbygget på 10x40 m. og inneholdt squash-bane, treningsrom utstyrt med apparater for styrketrening, teknisk rom, badstua samt 4 garderober med egne dusjanlegg. På loftet har vi etter vært tenkt egen storstue. Etter at vi har fått hallen ble treningssituasjonen bedret nesten 100%. Lagets økonomi hadde vært anstrengt p.g.a. Hydrohallen, men vi håpet vi var over det verste og gratulerte oss selv med hallen. PF deltok i alle HM, også den nye grenen Orientering.

Bordtennis tok seg opp igjen og i kretsserien og cup stilte PF med 6 lag. I TM fikk vi en mester i kl. C. HM ble arrangert på Magnor og PF fikk mester i kl. 2. Det var god aktivitet i gruppa med flere ny rekrutter.

Friidrett fikk under HM i Oslo 11 klassevinnere.

Håndballen hadde 2 dame- og 8 herrelag med i serien. For å holde dette igang hadde de loddsalg med et overskudd på ca. kr. 4.400. Håndballen deltok på noen dugnader i hallen. PF cupen var vellykket med mange deltakere og godt overskudd. Ønsket å flyttet cupen til okt. fra neste sesong.

Tennisgruppa hadde trent på banen ved Adminiet denne sommeren. Innesesongen startet med en turnering mot Borgestad Fabrikker i Brubakke-hallen, men avsluttet den i Hydrohallen. Jobbet dugnad og kjøpte inn tennisutstyr for kr. 3.000 til Hydrohallen.

 

1986

Dette ble et aktivt år for BIL, med ny hall og nye grupper var det mange ting som måtte på plass. Av saker som ble behandlet var: Statutter for HM, brosjyre om BIL, rabatt sportsutstyr, nye aktiviteter ( trim til musikk, Gunneklev stafetten, Squash, Dart, Trim for pensjonister) Internasjonale arrangementer (Paris-Brest-Paris og EM Wien), eier av idrettsanlegget, budsjett, godtgjørelse av startkontigent og reise m.m. Hydrohallen med: disponering, vakthold, org. av dugnad, Hydroloftet, reklame, leiekontrakter og treningsrom. Foruten alt dette er satt opp følgende målsetning for BIL:

-Sørge for et tilbud til alle.

-Skape et sosialt miljø omkring den enkelte gruppe.

-Skape et sosialt miljø omkring laget og den nye Hydrohallen.

Bordtennis deltok 6 lag i kretsserien og cupen derav PF 3 lag i 1. div. Under TM fikk PF mestere i kl. B og C.

Fotballgruppa stilte med 1 dame- og 3 herrelag dette års serie og cup. To av lagene vant 2. div og påfølgende år kunne PF stille med 3 lag i 1. div. Damelagets første sesong endte med en 2 plass, noe som betegnes som bra. Året etter ville man prøve en innendørs fotballserie for Hydros avdelinger i Hydrohallen.

Friidrett hadde for første gang med et damelag i Holmekollsafetten og de fikk en 50 plass av 182 lag. I Diplomisstafetten vant herrene og damene tok en 2 plass. HM gikk på Rjukan og PF tok 13 klasseskiller og damestafetten. Arrangerte et Friidrettsstevne og PF-løpet for 7. gang med 37 deltakere.

Sykkelgruppa hadde dette året trent i Hydrohallen sammen men friidrettsgruppa. TBIK`s ritt viste sluttresultater. PF vant 4 av 8 klasser. PF arrangerte Gunneklev parritt med 32 deltakere og Triatlon-stafetten ved Heivannet. Sykkelgruppa skulle feire 10 års jubileum påfølgende år, og jobbet mot det med et prøve HM på sykkel. Deltakelse i Paris-Brest-Paris med kvalifiseringsritt med et 10 manns lag, løpet var på 1200 km.

Etter å ha hatt et prøveår ble Squash-gruppa enig på sitt første årsmøte at squash-tilbudet skulle gi flest mulig anledning til å spille, men en av spillerne skulle være Hydroansatte. En squash-time var på 45 min. og ved uteblivelse av egen time 3 ganger ble timen strøket. Prøvde å få til et samarbeid med Nenset squash-klubb.

 

1987

Organisasjonsnavnet skulle fra neste år forandres fra Porsgrunn Fabrikker (PF) til Hydro Porsgrunn (HP). Den viktigste saken styret jobbet med dette året var å få Hydrohallen til å fungere. Dette året overtok også BIL Porsgrunn og BIL Rafnes eiendomsretten og vedlikeholdet av uteanlegget rundt Hydrohallen. Styre formidlet også salg av sportsutstyr. Regnskapsansvaret skulle nå overføres til hver gruppe, ikke slik som det nå fungerte, med at hovedstyrets kasserer førte regnskap for alle gruppene og -88 skulle bli et prøveår for dette. Idrettsprestasjoner i -87 var Paris-Brets-Paris (PBP) som var det største der 13 PF sykkelister fullførte. Det var også for første gang i historien 6 personer fra Hydro som deltok i de 6. Europeisk Bedriftsidrettsleker i Wien. Hydrostafetten ble arrangert for første gang over 8 etapper. Første gang den ble prøvd arrangert var i -52 over 9 etapper. 25 lag deltok dette året og vinner ble Kjemiteknikk F-senter. På årsmøte -86 ble squash og dart godkjent som egene grupper og dette året hadde bowlingen et vellykket prøveår.

Bordtennis arrangerte TM selv i Hydrohallen.

P.g.a hektiske tilstander innefor bowlinggruppen fikk PF bare påmeldt 2 lag til serien. Interessen var mye større, og vi regnet derfor med å stille 9 lag den påfølgende sesongen.

På Dartgruppas konstituerende møte 25 sept. 1986 ble det valgt et interimsstyre og de ble enig om å påta seg oppussingen av loftet på Hydrohallen. Dette fikk navnet Dartloftet. 2,5 mnd. senere sto lokalet ferdig med 6 dartbaner. Åpningen av Dartloftet 7. januar 1987 med bedriftsledere og rep. fra BIL Porsgrunn og Rafnes. Så var det å arrangere regionsserie og til slutt HM i dart i sept. På treningen mandag og torsdag var det et snitt på mellom 20-40 personer. Etter å ha fungert et år fikk klubben presidentvervet i Norges Dart Forbund ved Bjørn Palerud.

Fotballgruppa hadde 1. dame- og 4 herrelag der 3 lag spilte i 1. div. I sesongen var det PF-3 som gjorde det best med å vinne Vintercupen, ble nr. 2 i 1.div. og tap i finalen i cupen. Damelaget må også nevnes da de gikk bort og vant Diplomiscupen, Kristiansand hvor vi også hadde med et herrelag. Gjennomførte dessuten en internserie i Hydrohallen for første gang, noe som skulle vise seg å være kommet for å bli.

Friidrettsgruppa deltok under HM på Notodden og tok 10 klasseskiller og stafettseier i dame og herreklassen. PF-løpet ble sløyfet p.g.a. dårlig trend de siste årene og at arrangementet gikk med underskudd.

HM i håndball ble ikke arrangert og PF-cupen ble avlyst p.g.a. for lite påmeldte lag. P.g.a. lite eller ingen snø ble Skikarusellen avlyst, likevel deltok 20 PF-løpere i forskjellige mosjons- og K-renn.

Skyttergruppas prestasjon i TBIK 22 stevner i miniatyr og luftgevær fikk PF skyttere 3 mestere av 4 mulige og begge i lag. I beste skytter i de 22 stevnene tok PF-dame den 12 ganger og herrene den 6 ganger . I beste lag 16 ganger , 11 av 11 i luftgevær og 6 av 11 mulige miniatyrgevær. HM arrangerte PF med 50 deltakere tok selv 3 mestere i miniatyr og 2 i luftgevær, som ble arrangert for første gang som HM gren. Som første fra Hydro var 4 skytter fra PF i de 6. Europeisk Bedriftsidrettsleker i Wien.

I sitt 2 år hadde squash-gruppa ca. 100 medlemmer som igjen hadde hver sin treningstime i Hydrohallen. Gruppa deltok med 3 lag, derav 1. jentelag i en kretsserie.

Sykkelgruppa gjennomførte PBP med 12 ryttere over 1200 km. og kvalifiseringsritt på hhv. 20, 30, 40 og 60 km. Turen ble gjennomført med dugnads- og sponsormidler.

Tennisgruppa hadde 2 timer på mandager og 6 timer på fredager sammen med Rafnes, mens man på sommeren trente på utebanene på Herøya. Gruppa mistet treningen på fredagene denne høsten, men fikk tilsvarende timer igjen i Tennishallen i Porsgrunn. Gjennomførte 2 turneringer mot Borgestad Fabrikker. Kretsen skulle fra høsten prøve å få igang en kretsserie.

 

1988

Det ble dette året innført at hver gruppe skulle føre sitt eget regnskap. De måtte komme med budsjett, få tildelt midler fordelt på to ganger i året og sette opp avsluttende regnskap med sluttdato 31.12. Dette medførte at styre ved kassereren måtte lære opp 16 nye kasserere, men dette ville medføre at hovedkasserer fikk en lettere jobb. Det tok neste 2 år før alt fungerte som det skulle. Det var 40 år siden BIL ble startet og dette ble markert ved en meget stilig middag på Hotell Vic. Fikk også endelig laget ferdig folderen om BIL som vi har planlagt i 2 år. Internasjonaliseringen gikk videre og dette året hadde vi 1. håndballag i Tønder-cup i Danmark og 25 løpere i New York maraton og året etter ville sykkelgruppa delta i turritt i Frankrike, fotballgruppa i 7. Europeisk Bedriftsidrettsleker i Jugoslavia og maraton entusiastene løpe Aten Maraton.

Bordtennis arrangerte HM og tok 2 av 4 mestertittelen. Det gikk greit å trene i Hydrohallen med badminton.

Bowlingen stilte med 9 lag i serien til TBIK, har deltok i lokale turneringer /cuper.

For første og eneste gangen hadde friidretten med 28 personer til maratonen i New York noe som ga en positiv tone, som man ønsket skulle holde seg.

Skyttergruppa fikk mange mestere både i serie telemarksmesterskap og annet. Skyter både miniatyr og luftgevær.

Sykkelgruppa hadde 10 års jubileum og 58 aktive medlemmer.

Tennisgruppa hadde aktive som spilte hele året og for første gang var det turneringer og seriespill i kretsen. Prøve i bedriftsserie våren -88, prøve uoffisielt HM i Sandnes.

Trimgruppa dekket aerobic og idrettsmerkeprøver. Etter stor innsats av Rønhaug var det 46 som tok merke. I Aerobic var det flest damer med og populært var det, en gang i uka var ca. 40 personer i Hydrohallen og trimmet.

 

1989

Det meste arbeidet gikk til å rette opp økonomiren i HP-BIL og Hydrohallen. Følte at vi hadde lykkes, takket være kassereren vår Erna Berg. Økt aktivitet var et mål. Nevnes bør HM-fotball som HP arrangerte og hele 9 fabrikksteder var med. Satte også igang profileringsaksjon hvor alle gruppene skulle presentere seg i bladet Hydro Porsgrunn. I løpet av året hadde bare styre og friidrettsgruppa presentert seg, så aksjonen forsatte året etter. Var også børsebærere under Tv-aksjonen og hadde kronerulling for badebasseng v/Radiumhospitalet. Av utenlands turer, hadde sykkelgruppa vårtur til Paris med 25 personer og et lag fra fotballgruppa var i 7. Europeisk Bedriftsidrettsleker i Jugoslavia. HM i fotball ble arrangert i Porsgrunn der 9 fabrikksteder var med.

Medlemskontigenten ble økt fra kr. 25,- til kr. 50,- i -90. For å få alt til å gå rundt i drift av Hydrohallen ble det søkt økonomisk støtte fra PTØ og STUI. og vi fikk det. Det kom godt med i trange tider. Fotballaget som var i Jugoslavia fikk også støtte fra ledelsen HP. Viktige saker i -90 var forsikring, premieforvalter, vaktmester og drift av Hydrohallen.

Igjen oppgang i bordtennisgruppa og HP-1 vant kretscupen for første gang. I kretsens individuelle serie og Telemarksmesterskapet fikk HP mester i kl. C.

Darts 4 ordinær årsmøte teller klubben 44 medlemmer. Foruten trening hver Tirsdag og Torsdag med seriespill deltok gruppa i 14 cuper landet rundt og fikk 9 førsteplasser.

Etter at vi har hatt 9 bowlinglag med i fjorårs serie hadde vi ikke regnet med at 20 lag skulle melde seg på til sesongen -89-90.

Fotballsesongen startet med Vintercupen og den nye Diplom Is Cupen på Skiens kunstgress og alle lag var med og HP-2 vant Vintercupen. Serie og cup stilte HP 4 herrer og 1 damelag. HP-beredskap vant 2.div. 7-mannslag og HP-2 vant 1.div. 11-mannslag. HP-3 var i 7. Europeisk Bedriftsidrettsleker i Jugoslavia og i løp ca 6 mnd. klarte de å jobb dugnad for kr. 200000, gratulerer med god innsats.

Håndballgruppa hadde 100-110 medlemmer fordelt på 8 lag derav 2 damer. Foruten serien deltok lagene på Telemarkslekene, Julecupen, Sørlandscupen, Mini-cup, Drammenslekene og Tøndercup i Danmark.

Squash-gruppa hadde 80 medlemmer hvorav 50 har faste timer i Hydrohallen. Vi hadde en internserie på gang og de 5 beste ble invitert til Bergen på uoffisielt prøve HM. Kretsen hadde ikke hatt noe seriespill dette året, men vi fikk til en intern serie.

Tennisen var i fremgang og 20 hadde det nå som helårsidrett, mens 70 brukte anlegget om sommeren. TBIK arrangerte for første gang seriespill i tennis og HP vant 2.div. Deltok i 3 andre turneringer. I -90 skulle HM i tennis arrangeres for første gang i Bergen.

Trimgruppa organiserte Aerobic, Pensjonisttrim og Idrettsmerke. Aerobic og Pensjonisttrimen med 60 deltakere hver var begge populære aktiviteter og ble ledet av kyndig personell.


Bruk grasrotandelen din i Norsk Tipping til støtte av HIP-BIL

Org.nr. 971322276

Link til sms-oppskrift og skjema